Circuit Jazz

Les croissants belges

Les croissants belges nemen een duik in de swing van vorige eeuw. Gitaren als briesende paarden en een vibrafoon die golven geluid over je heen (be)bobt.

De vier heren van "Les croissants belges" vertoeven in gent waar ze geregeld samen tijdens concerten een positieve noot brengen. Geregeld worden ze ondersteund door gastspelers die het timbre verrijken.

Laughing Bastards

Jan-Sebastiaan Degeyter - gitaar
Nils Vermeulen - contrabas
Michel Mast - tenorsax

‘Laughing Bastards’: een naakt trio format zonder drums of piano, zoals Jimmy Giuffre er in de jaren 50 grensverleggende muziek mee maakte. Vertrekkend van een aantal van zijn composities, komen zich andere stukken enten, deels bestaande, deels zelf gecomponeerde. Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt.

THE MILK FACTORY

Het idee om The Milk Factory op te richten is ontstaan na een intiem duo concert van gitarist Edmund Lauret (gekend van Nordmann) en pianist Thijs Troch (actief bij Keenroh, Kabas, Jukwaa, Hypochristmutreefuzz,…) dat plaats vond bij jazzicoon Opatuur,.

Het duo liet op deze aangelegenheid geen vrije improvisatie, free jazz, noch jazz of rock horen, maar wel mooie opeenvolging van zelf-gecomponeerd materiaal waarbij de melodieën van de composities centraal staan en virtuoze solo’s bewust achterwege worden gelaten. In navolging van dit geslaagde concert besloten ze hun duo uit te breiden met enkele verwante zielen met het oog op extra diepgang in hun composities zonder dit stilistisch idioom te verbreken.

De combinatie van fluitist Jan Daelman (Keenroh, Kabas, …) met tenorsaxofonist Viktor Perdieus (Ifa Y Xango, Bambi Pang Pang, …) zorgt voor extra diepgang in de klankkleur van de groep, terwijl bassist Kobe Boon (Steiger, Mòs Ensemble) en drummer Benjamin Elegheert (Enclooz) de ritmesectie verzorgen.

The Milkfactory laat complexloze composities en melodieën horen, gegoten in compact popsong formaat, waarbij ze zich laten typeren door een warme, rijke klanktextuur en een breed scala aan muzikale achtergronden van de groepsleden.