Circuit Jazz

Bart Vervaeck and The Western Swing Experiment featuring Jan Oelbrandt

De jazz manouche van Django Reinhardt in Frankrijk en de gelijklopende elektrische gitaarswing van Charlie Christian in New York zijn algemeen bekend en behoren tot de canon van de elektrische gitaar in de 20e eeuw. Minder bekend zijn de cowboys aan de Pacific Highway in California die in de jaren 50 en 60 dit swing idioom een eigen invulling gaven, oa. door de toevoeging van de pedal steel gitaar.

Bart Vervaeck en zijn gelegenheidsbende gaan op zoek naar nummers uit deze zogenaamde Western Swing periode. Het repertoire breidt zich bovendien uit naar andere streken, want niet alleen in Amerika zijn er cowboys te vinden...

Anthony Claeys (4tet)

We spelen eigen composities, moderne jazz met een knipoog naar andere stijlen, iets wat door het publiek enorm wordt gesmaakt. Dat merken we telkens aan de positieve feedback van publiek én organisatoren.

We spelen zowel op festivals als in kleinere clubs: Zomer van Antwerpen, Lokerse Jazzklub, CC Ekeren, Jazzathome, Jazzzolder, Buskruid, De Muze, Lifeisart, Gorrilaz, enz.