Circuit Ekk

Bram Weijters Quartet

Na 2 edities als ‘sideman’ werd het tijd om Bram (en zijn piano) centraal te stellen. Natalie en Geert zijn dan ook blij met de komst van het Bram Weijters Quartet in hun huiskamer. Met Carlo Nardozza op trompet, Piet Verbist op bas, Lionel Beuvens op drums en op piano ... hoe kan het ook anders - Bram Weijters

Vier straffe, getalenteerde muzikanten, die elk op zich zelf ook nog eens een eigen band hebben en allen ook eigen composities schrijven ... dat belooft. Op de set staan eigen nummers van de verschillende muzikanten, allen in de stijl van Bram's pianospel: lyrisch, met roots in de jazz traditie, maar in een modern en gedurfd kleedje.

"Weijters' music is just a joy to listen to.” - All about jazz

Dame Jeanne

Peter Verhelst - gitaar, ud
Chris Mentens - contrabas
Joeri Wens - Perzische percussie

Peter Verhelst en Joeri Wens spelen ondertussen een tiental jaar samen. Sinds kort laten ze zich bijstaan door contrabassist Chris Mentens.
De composities zijn van de hand van Peter en er is voortdurend plaats voor improvisatie en dialoog tussen alle instrumenten.De muziek heeft Arabische en Spaanse invloeden maar bevat ook elementen uit de hedendaagse jazz.
Dame Jeanne brengt heerlijk melancholische melodieën waarin tijd lijkt te verdwijnen.
Betoverend mooi en sierlijk harmonieus.

CENTERPIECE

Een jarenlange samenwerking tussen zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert resulteerde in dit nieuw trio met gitarist Hendrik Braeckman. Nieuwe nummers en frisse interpretaties van standards ,gestript authentiek en intiem gebracht door drie rasmuzikanten met een hart voor jazz. De keuze van deze buitengewone bezetting en de manier waarop dit trio hier mee omgaat zorgen voor een unieke sound.